algit-makedonija

WoShi na Makedonsko-slovenskem poslovnem forumu

WoShi, aplikacija za razporejanje delavcev, je bila del delegacije na Makedonsko-slovenskem poslovnem forumu v Severni Makedoniji, ki se ga je udeležilo 25 predstavnikov podjetij iz Slovenije. Dogodek je bil priložnost za osebne sestanke in dogovore. Bil pa je tudi odlična priložnost za predstavitev aplikacije zainteresiranim predstavnikom podjetij iz Severne Makedonije in slovenskim podjetjem, ki so se udeležili konference.

Osrednji del poslovnega dogajanja delegacije je bil makedonsko-slovenski poslovni forum, ki je potekal v sredo, 14. decembra 2022, v hotelu Double Tree by Hilton v Skopju. Uvodoma sta udeležence nagovorila gospodarska ministra Slovenije in Severne Makedonije Matjaž Han in Krešnik Bekteši. Na poslovnem forumu so poleg predstavitve Woshija potekale razprave o izzivih in priložnostih sodelovanja na področjih digitalizacije, inovativnih tehnologij in energetike.

Potencial za sodelovanje z makedonskim zdravstvenim sistemom

Vid Ogris, direktor Algita, meni, da je bil obisk uspešen. »Možnosti in priložnosti za sodelovanje z Makedonijo je veliko Na osebnih sestankih sem lahko spoznal težave in izzive razporejanja zdravstvenih delavcev, s katerimi se srečuje makedonsko zdravstvo.,.,« je  o obisku Skopja povedal Ogris.

Dogodek so organizirali Javna agencija SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje slovenskih in makedonskih gospodarstvenikov iz Skopja ter Gospodarska zbornica Severne Makedonije.