predavanje-vid

Predstavitev programa WoShi na izobraževanju Glejmo v prihodnost, včeraj je zgodovina

 

Pod okriljem Sekcije medicinskih sester v managementu je v četrtek, 24. novembra, na Bledu potekalo izobraževanje Glejmo v prihodnost, včeraj je že zgodovina. Na dogodku, ki se ga je udeležilo okoli 200 medicinskih sester, zaposlenih v zdravstvenih ustanovah in  domovih starejših občanov (DSO) ter managerjev zdravstvenih ustanov, smo predstavili  našo rešitev, aplikacijo WoShi, ki sestavlja razporede zaposlenih.

Direktor podjetja Algit d.o.o. Vid Ogris in  ga. Sanja Arnautović, dipl. babica, spec.,  uporabnica programa, sta predstavila, kako je potekala implementacija rešitve na kirurškem bloku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.  Arnautovićeva je poudarila, da z uporabo programa WoShi lažje sodeluje z zaposlenimi pri razporejanju delovnega časa, ko potrebujejo prost dan, ure ali zamenjavo izmene, saj ima boljši pregled nad dogajanjem in obremenitvijo zaposlenih. To posledično izboljšuje tudi klimo na oddelku. Hkrati pa lahko s pomočjo programa zaposlenemu jasno pokaže, zakaj ne more biti prost na določen dan oz. kdaj je lahko.

Zbranim sta v praksi prikazala še, kaj program zmore, kako poteka vnos podatkov in izjem v program, kako se enostavno pripravijo poročila ipd., govorili pa so tudi o obveščanju zaposlenih ter o spremembah razporeda dela.

 ”Vidi se nezaupanje ljudi v računalniške rešitve, vendar sva s Sanjo prikazala, kako naša rešitev deluje v zdravstvenem sektorju, kako vnašamo podatke, izjeme in zahteve, kaj program zmore in česa še ne. Menim, da smo zaposlenim v zdravstvu program približali in je strah pred njim odveč,” je po dogodku dejal Ogris.