V podjetju Algit d.o.o., se zavedamo pomembnosti povezovanja z lokalno skupnostjo in aktivnega sodelovanja pri dogodkih, ki prispevajo k razvoju in promociji lokalnega okolja, zato smo z veseljem postali sponzorji dobrodelnega dogodka Tek na Blejski Grad. Izkupiček dogodka je bil namenjen razvoju zdravila za Karolino, deklico z redko gensko boleznijo.

V soboto, 22. aprila, smo se s ponosom pridružili prvim udeležencem dogodka Tek na Blejski Grad. Kot ponosni sponzorji tega edinstvenega teka, smo z navdušenjem podpirali tekače na njihovi poti do končnega cilja – kulturnega spomenika Bleda in Slovenije. Tekmovalci so se spopadli z 125 metri višinske razlike na razdalji 450 metrov in tako postali novi Kralji/Kraljice teka. Dogodek je v sklopu Kolesarskega kluba Bled med drugimi organiziral tudi direktor Algita, dr. Vid Ogris.

iUrnik

FOTO: Nik Bertoncelj za Gorenjski Glas

Prvo mesto zasedla Urška Ahac in Matjaž Mikloša

Ponosni smo na dosežke in uspehe vseh tekmovalcev, ki so se zavzeto preizkusili v tej edinstveni tekaški izkušnji. Iskrene čestitke zmagovalkam v ženski kategoriji: Urška Ahac (Zavarovalnica Sava), Karmen Klančnik in Mojca Koligar ter zmagovalcem v moški kategoriji: Matjaž Mikloša, Primož Piškur in Simon Kmet. Posebno omeniti velja tudi mlajše tekače, ki so sodelovali v teku otrok, tako v kategoriji do 12 let kot tudi v kategoriji od 13 do 16 let.

Prispevali smo k razvoju zdravila za Karolino

Karolina je deklica z redko genetsko boleznijo, ki povzroča hitro staranje. Potrebuje zdravilo, ki pa še ni na voljo. Z izkupičkom Teka na Grad smo prispevali k raziskavam in razvoju njenega zdravila, ki bi ji omogočil kvalitetnejše in daljše življenje.

Spodbuda k zdravemu življenjskemu slogu

Sponzorstvo dogodka Tek na Blejski Grad je za nas več kot le finančna podpora. Predstavlja našo predanost lokalni skupnosti in športu. S podporo želimo spodbuditi tekače, mlade talente ter širšo skupnost k aktivnemu življenjskemu slogu in udeležbi na športnih dogodkih.

Veseli smo, da smo lahko sponzorirali Tek na Grad in čestitamo Kolesarskemu klubu Bled za organizacijo čudovitega dogodka. Z veseljem bomo tudi v prihodnje podpirali podobne dogodke, ki povezujejo ljudi in širijo navdušenje ter radost ob športu.