Kako se podjetja lahko prilagodijo novi slovenki zakonodaji o delovnem času s pomočjo AI?

V času, ko slovenska zakonodaja uvaja strožje zahteve glede evidenc delovnega časa in poročanja, se podjetja soočajo z izzivom, kako učinkovito upravljati delovne ure svojih zaposlenih. Tukaj nastopi Woshi, inovativna rešitev z umetno inteligenco, ki obljublja revolucijo v načinu vodenja delovnih urnikov. 

time-attendace

Ključna sprememba: transparentnost

Nova zakonodaja od delodajalcev zahteva, da podrobno spremljajo delovni čas, vključno s prihodi, odhodi, odmori in nadurami. Za podjetja, ki so se že srečala s pravnimi težavami, postane elektronsko vodenje evidenc obvezno. Ta korak povečuje preglednost in dostopnost podatkov za zaposlene ter predstavlja nov standard v delovnopravnem pravu. 

Priložnost za pregled delovnih postopkov 

Ta sprememba zakona ni le še ena zakonodajna obveznost. Namesto tega predstavlja priložnost za podjetja, da ponovno ocenijo in optimizirajo svoje delovne procese. Izboljšana produktivnost, srečnejši zaposleni ter manjše tveganje pravnih sporov in kazni so le nekatere priložnosti za podjetja.  

Delovne ure med sodelavci lahko uravnotežite z uporabo AI

Woshi omogoča, da se urniki prilagajajo glede na določeno referenčno obdobje. Za generiranje razporeda dela lahko na primer za obdobje januar in februar uporabi podatke o številu delovnih ur iz prejšnjega obdobja (npr. December). To pomeni, da se zaposlenim z manj urami dodeli več dela in obratno, zagotavljajoč, da po določeni prehodni dobi pride do uravnoteženja. 

Sposobnost Woshija, da se poveže z drugimi časovnimi programi, kot je Kadris, pomeni, da lahko podjetja nadgradijo svoje obstoječe sisteme, ne da bi jih bilo treba popolnoma nadomestiti. 

Učinkovitejše in pravičnejše delovno okolje

Woshi predstavlja dragoceno orodje, ki združuje napredno tehnologijo in praktične potrebe sodobnega trga dela. Je primer, kako lahko inovacije na področju umetne inteligence neposredno prispevajo k učinkovitejšemu in pravičnejšemu delovnemu okolju.